+ Meer informatie

Vlees

1 minuut leestijd

„Zo is er dan nu geen verdoemenis voor degenen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest". Romeinen 8:1

Nu, daarom is het, dat de gehele onherboren mens vlees genoemd wordt, alsof hij geen onsterfelijke geest had. Johannes 3:6 „Hetgeen uit vlees geboren is, dat is vlees" en vers 8 van dit hoofdstuk is een beschrijving van natuurlijke mensen, die „in het vlees zijn", omdat het vlees het overheersende deel is dat 's mensen rede en wil gevangen genomen heeft.

Ja, niet alleen zijn onder die naam de grovere verdorvenheden in een mens begrepen, die hun gebruik en zitplaats hebben in zijn vlees en lichaam; maar neemt de hele natuur van de mens hetgeen het allervoortreffelijkst in hem is, zijn ziel en geest, licht en verstand, de gezuiverde grondbeginselen van zijn wandel, die alle zijn nu maar vlees.

De zonden worden aan het vlees natuurlijk en zo wordt een mens door het vlees verstrikt en aan de zonde onderworpen.

Christus vat al onze voorrechten en begaafdheden onder dit woord samen: „geboren niet uit vlees en bloed", Johannes 1: 13 en „vlees en bloed heeft u deze dingen niet geopenbaard", Mattheüs 16:17. Zelfs de uitwendigheden van de godsdienst en al de gemeenschappelijke voorrechten van de christenen kunnen vlees genoemd worden.

Mr. Hugo Binning (Uit: Des zondaars heiligdom)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.