+ Meer informatie

Kamer: Meer actie voor gevangenen in Argentinië

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Tweede kamer vindt dat de Nederlandse regering meer moet doen voor de politieke gevangenen in Argentinië. Dit is donderdag gebleken tijdens een vergadering van de vaste kamercommissie voor Buitenlandse zaken, die het beleid van minister Van der Klaauw (Buitenlandse zaken) besprak inzake de mensenrechtensituatie in Argeiftinië.

Volgens de grote fracties moet de Nederlandse ambassade veel meer aktiviteiten ontplooien om het lot van gevangenen in Argentinië te verzachten en zoveel mogelijk van hen in vrijheid te krijgen. De diplomatieke vertegenwoordigingen van Westeuropese landen als Zwitserland, de- Bondsrepubliek en Zweden doen dat ook en met succes, zo betoogden onder anderen de socialist Van den Bergh, Brinkhorst (D'66) en Scholten (CDA). Ook PPRwoordvoerder Waltmans was deze mening toegedaan.

Al deze fracties samen dienden een motie in waarin minister Van der Klaauw wordt gevraagd bilateraal en internationaal actie te ondernemen om duidelijkheid te verkrijgen over het lot van mensen die in Argentinië zijn „verdwenen". De regering van Argentinië moet de familieleden van de verdwenen mannen, vrouwen en kinderen „de waarheid vertellen en hen in vrijheid stellen die nog leven", aldus de motie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.