+ Meer informatie

Belgische lirant duurder

1 minuut leestijd

BRUSSEL — De prijs van de Belgische dagbladen gaat met ingang van maandag omhoog. De Belgen, die tot dusver 42 cent voor hun dagblad betaalden, gaan er nu 56 cent voor neerleggen. Dit is vrijdag door de Belgische dagbladpers bekendgemaakt.

De verhoging is volgens de uitgevers noodzakelijk omdat de drukkosten met 60 en de arbeidskosten met 25 procent zijn gestegen. De Belgen gaan overigens ook meer betalen voor huisbrandolie, het goederenvervoer per trein, ibrood en sigaretten.

Naar wordt verwacht zullen de PTT- en spoorwegtarieven omhoog gaan, alsmede de tarieven van sociale verzekeringen en het stadsvervoer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.