+ Meer informatie

Ridderkerk gaat „positief" discrimineren

1 minuut leestijd

RIDDERKERK - Het gemeentebestuur heeft gisteravond het groene licht gekregen van de raad voor de uitvoering van een positief actieplan bij het personeelsbeleid. Met dit plan poogt de gemeente als werkgever binnen acht jaar een grotere in- en doorstroom van werkende vrouwen, etnische minderheden en gehandicapten in de ambtelijke organisatie te bevorderen. Ook wordt getracht een grotere uitstroom van deze drie voorrangsgroepen te voorkomen.

PvdA en D66 vroegen met name aandacht voor de vrouwen. Mevrouw A. den Hoed (PvdA) stelde voor om als gemeente kinderopvangplaatsen te kopen. Zij wilde op termijn binnen het ambtelijk apparaat 50 procent mannen en 50 procent vrouwen. Mevrouw A. P. Kroeze (D66) wilde de heersende cultuur binnen de organisatie veranderen. Naar haar mening behoorde de gemeente zich in het personeelsbeleid in te zetten voor een verdere economische onafhankelijkheid van de vrouw. Mannelijke amb

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.