+ Meer informatie

Vriendin Volkert van der G. niet langer verdacht

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Het openbaar ministerie in Amsterdam heeft de vervolging van de vriendin van Volkert van der G. gestaakt. Van der G. wordt verdacht van de moord op politicus Fortuyn. De verdenking tegen Petra L. is niet langer van kracht, bevestigde persofficier van justitie D. Kruimel gisteren.

Petra L. werd verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen voor brandstichting of het veroorzaken van een ontploffing. Aanleiding voor de verdenking was de vondst van chemicaliën in de woning in Harderwijk van Van der G. en L. Volgens deskundigen konden van deze stoffen explosieven worden vervaardigd.

Het eindigen van de verdenking is het gevolg van een verklaring van Van der G. als getuige. "Deze was ontlastend", aldus officier Kruimel.

De politie arresteerde L. begin september. Zij zat enkele dagen vast. Na een paar dagen zag de rechter-commissaris geen gronden haar nog langer in de cel te houden. L. heeft alle beschuldigingen van meet af aan van de hand gewezen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.