+ Meer informatie

PERSBERICHT

2 minuten leestijd

E-mailadvies pastoraat bij psychische problematiek Eleos start met een e-mailadviesdienst voor pastoraal werkers die te maken krijgen met mensen die Iijden aan een psychisch probleem.

31 maart 2009

Wie ambtsdrager of oudste is of wie in een andere vorm pastoraal werk verricht in een (kerkelijke) gemeente komt vroeg of laat in contact met gemeenteleden die psychische problemen hebben.Veel pastures geven zo goed als mogelijk pastorale begeleiding en advies aan deze groep mensen (en hun gezin/omgeving). Ze ervaren echter dat ze op een gegeven moment tegen hun grenzen aanlopen. Ze zijn pastor en geen hulpverlener. Even ruggespraak houden met iemand die verstand heeft van psychische problematiek zou hen al een stuk helpen. Deze mogelijkheid biedt Eleos met het e-mailadvies voor pastoraat.

“De dienstverlening omvat een aantal e-mailcontacten waarin een hulpverlener ingaat op een adviesvraag van iemand uit het pastoraat”, vertelt coördinatrice mevrouw E. Drewes. “Wanneer iemand een situatie aan ons voorlegt, proberen wij zo goed mogelijk advies te geven om hun inzicht in de situatie te verbeteren. Onze medewerker kan geen diagnose stellen via de mail. Wei kan hij of zij de pastor het advies geven om de pastorant(en) te wijzen op de mogelijkheden van hulpverlening.”

Het e-mail adviesteam bestaat naast hulpverleners van Eleos ook uit hulpverleners van Stichting Schuilplaat en De Vluchtheuvel. Via www.eleos.nl (knop pastoraat) kunnen vragen aan de adviesdienst worden voorgelegd.

Voor meer informatie:

Mevr. E. Drewes, coördinatrice e-mailadviesdienst, tel. (030) 4571717 of e-mail: erica.drewes@eleos.nl

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.