+ Meer informatie

RECENSIES

1 minuut leestijd

Johan Schouls, UP TO DATE gereformeerd, Brevier Uitgeverij, Kampen 2012, 192 blz., € 17,50.

De schrijver is docent godsdienst en maatschappijleer aan een reformatorische school. Hij geeft eerst een globaal beeld van de secularisatie in Nederland en de reactie van de reformatorische gezindte hierop. Hij constateert dat de refozuil door aanvallen van buiten en uitholling van binnen geen afdoende antwoord meer biedt op de vragen van de huidige tijd. Hij bepleit op liefdevolle wijze voor meer zelfkritiek in de refozuil. Op Bijbelse gronden toont hij de grote betekenis aan van het gemeente zijn. Hij pleit voor een wijze van kennisoverdracht, waarbij de inhoud van Schrift en Belijdenis bij jongeren landt. Hij geeft hierbij aanbevelingen voor een goede catechese en roept op tot prekenseries waarbij de gehele Bijbel aan bod komt. Tot slot maakt hij waardevolle opmerkingen over het christelijk leidinggeven. Het boek is vlot geschreven en voorzien van diverse casussen die het gesprek in de kerkenraad, op catechisatie en jeugdvereniging, bij de gemeenteleden onderling en zeker in de gezinnen zelf op gang kunnen brengen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.