+ Meer informatie

CDA in Vlaardingen verbaasd over nieuw plan Slaavenburch

2 minuten leestijd

AMSTERDAM Een nijdige politieman roept door zijn portofoon om hulp. Hij heeji een emmertje nodig. Zo 'n twintig minuten hield hij gisteren een pistool onder water. Het wapen moest in het emmertje naar het gerechtelijk laboratorium, omdat anders roestvorming zou optreden. Het wapen werd door een van de inzittenden van een eerder aangehouden vluchtauto in het water gegooid. Daarbij werden vier Joegoslaven ingerekend.

Foto ANP VLAARDINGEN - De twee CDA-lezing" gelezen dat door Slokker Vastgoeeen herdontwikkelaar nieuwd bouwplan Zoetermeer BV voor de locatie Slaavenburch \Yordt voorbereid.

Omdat de meerderheid van de commissie voorkeur had voor het plan van de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV), was afgesproken dat aannemersbedrijf Werner uit Vlaardingen in de septembervergadering de schetsontwerpen hiervan zou presenteren. Enkele leden pleitten er toen voor om ook het eerder gekozen plan van Slokker verder uit te werken, maar daarvoor bestond geen meerderheid.

Wethoiider T. W. van der Steen blijkt nu aan Slokker de opdracht te hebben gegeven om het oorspronkelijke plan zo te wijzigen dat de positieve elementen uit het plan van de HVV erin verwerkt worden. De voordelen hiervan zijn onder andere het behoud van historische gebouwen (waardoor geen gevaar bestaat voor vertraging als gevolg van onteigeningsprocedures), een groter aantal tè bouwen (100 tot 123) woningen en het vervangen van een parkeergarage door parkeerplaatsen op open terrein.

De CDA'ers J. D. Jumelet en H. van den Berg willen van het college weten welk belang wordt gehecht aan het advies van de commissie en of de plannen van Slokker een voorkeursbehandeling krijgen. Tevens willen zij weten of er een bindende afspraak met Slokker is gemaakt voqr een bouwplan aan het Slaavenburch. In verband met vakantie was de wethouder niet voor commentaar beschikbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.