+ Meer informatie

Haig haalt fel uit naar Sovjet-Unie

^Russische gebruiken bedreigende vrede''

1 minuut leestijd

[WASHINGTON — De Amerikaanse minister pioiteren!l"néïndeM?flictOT^teCT'^ ^an buitenlandse zaken, Alexander Haig, heeft htrpieï^nlt'LTnvïftene'cht! 'rijdag zijn aanval op Russische pogingen om het To^oSst^rS^en'^l aVhltS^So^

Haig verklaarde dat de bondgenoten n de VS een belangrijke rol dienen te elen bij pogingen om „Sovjet-agres> in te tomen" maar hij maakte tevens lidelijk dat de Verenigde Staten de iding dienen te hebben.

„Alleen de VS bezitten de onontbeerlijke kracht om de Sovjets - en hun satellieten - ervan te overtuigen dat geweld hun zaak geen goed zal doen", aldus Haig. „Alleen de VS bezit de macht om de Sovjetleiders ervan te doordringen dat verbetering van de betrekkingen met ons zowel Amerikaanse . als Russische belangen zal dienen". vervolgde Haig.

VS corrigeren

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.