+ Meer informatie

Rhenen krijgt eerste Grand Parc-Hotel

Clubleden betalen forse contributies

2 minuten leestijd

RHENEN - Aan de Veenendaalsestraatweg in Rhenen komt een luxe vijf-sterrenhotel. Het is het eerste hotel van een keten die alleen toegankelijk is voor leden van de nieuwe Grand Pare Hotelclub. De hotels worden allemaal gebouwd op „natuurlocaties". De club stelt zich ten doel leden optimaal te laten genieten van een „korte vakantie". Het hotel staat „niet open voor passanten".

De Grand Pare Hotelclub is een onderdeel van Grand Pare International BV. De club is toegankelijk voor maximaal 20.000 leden. Bij het aantreden als lid moet de betrokkene 15.600 gulden betalen. Zodra de volgende hotels gebouwd worden, wordt dit 16.500 gulden. De clubleden kunnen hierna volstaan met 550 gulden contributie per jaar. Bij het opzeggen van het lidmaatschap krijgt men het inleggeld terug.

Bij het tonen van het lidmaatschapscertificaat krijgt men twee keer it^CiiJ per jaar gratis logies tijdens een „lang weekend, een week of een midweek". Volgens voorzitter H. Teerink betaalt men normaal 600 tot 800 gulden voor een nacht in een vijf-sterrenhotel.

Golf

Als nevendoel wil de club in de directe omgeving van de hotels golfbanen aanleggen. Daarvoor worden eigen golfclubs opgericht. Het Rhenense gemeentebestuur is op dit moment bezig met plannen voor het aanleggen van een golfbaan in het gebied Kwintelooijen. Teerink hoopt „zaken te kunnen doen met het gemeentebestuur en de wensenpakketten in elkaar te kunnen schuiven". Hij verwacht dat de hotels het hele jaar door voor 100 procent bezet zullen zijn. Eind volgend jaar moet het nieuwe hotel klaar zijn.

Grand Pare International BV is ook bezig met projecten voor dit soort hotels in Valkenburg en op de Veluwe. Ook denkt men aan locaties in Duitsland en België, echter niet op grotere afstand dan „drie uur rijden van de Randstad".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.