+ Meer informatie

Stoma (II)

1 minuut leestijd

Een stoma-operatie maakt een mens er niet mooier op. Voeg daarbij een stuk onzekerheid over de toekomst -vooral als er kanker in het spel is— en de ingrediënten voor het ontstaan van acceptatieproblemen zijn ruimschoots voorhanden. De angst dat er iets mis gaat of dat anderen iets van het stoma zullen merken, heeft een weerslag op het zelfvertrouwen van de stomadrager.

Toch is daarmee niet het laatste woord gezegd. Het feit dat tienduizenden mensen met een stoma onopvallend deelnemen aan de dagelijkse dingen, zoals werken, winkelen, sporten en zwemmen, zegt al genoeg. Men moet echter wel leren leven met een stoma.

Een uitstekende hulp voor stomapatiënten is de stomaverpleegkundige. Deze verpleegkundige, die volle

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.