+ Meer informatie

Zoveel hoofden

4 minuten leestijd

Floriade
Als geregelde bezoekster van de Floriade (ca. 1 x per week) wil ik graag commentaar geven op uw negatieve uiteenzetting van de Floriade in Terdege nr. 20. Wat jammer dat u blijkbaar geen oog heeft voor de natuur met al haar planten, bloemen, bomen die men in vele soorten op de Floriade kan bewonderen. Velen in mijn omgeving in de leeftijd tussen 11 - 82 jaar, en ikzelf ook, vinden de Floriade schitterend. De kinderen hebben als reactie „Het is zo mooi en leuk wanneer gaan wij weer?" U kunt er een voorbeeld aan nemen. Hieruit blijkt het tegengestelde van wat u beweert dat men de kinderen beter niet mee kunt nemen. Teleurstellend is het dat in een blad als Terdege deze parken, waar wij als reformatorische mensen met onze kinderen nog heen kunnen, zo negatief worden afgeschilderd. Ik vraag u dan ook met klem om nog maar eens de Floriade Deze rubriek is bedoeld om te reageren op de redactionele inhoud van Terdege. Uw bijdrage mag niet langer zijn dan 175 woorden en moet voorzien zijn van de titel van deze rubriek en uw naam en adres. Plaatsing van ingezonden brieven betekent niet dat wij met de inhoud daarvan instemmen. De redactie behoudt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen bepaalde reacties in te korten of niet te plaatsen. met een bezoek te vereren, maar dan wel voldoende tijd overal voor nemen (dan komt de / 20,— ook tot zijn recht) en alles eens met "andere ogen" bekijken en beoordelen.

Coby van der Wenden,

Kerksnoep
Het stukje van Sjaan Oosterom uit Gouda is mij uit het hart gegrepen. Ook ik erger me vaak aan dat gesnoep. En dan zie je dat mensen zo mededeelzaam zijn om halverwege de preek zijn of haar naaste aan te stoten, die intens zit te luisteren, om snoep aan te bieden, weg concentratie en de duivel heeft zijn zin. De welvaart heeft ons veel ellende gebracht. Leest u maar in de Bijbel, wanneer ihet Israël voor de wind ging, weken zij van God af bloeen gingen zij het van de mens verwachten, met alle gevolgen vandien. Wij zijn zo bezorgd over onze kinderen voor het hier en nu. Maar ouders, wees eens eerlijk, kijkt u uw kinderen wanneer ze naar school of werk gaan, wel eens na met het besef van schuld over hun onbekeerde staat en spreken we hen daarop aan? Er is een weg terug, wanneer we met onze kinderen gaan vragen naar de Heere en Zijn Sterkte, belijdende in waarheid dat we allen gezondigd hebben. Wie weet. Hij mocht Zich wenden. J.C. van Tilborg-Staat, Andel

Feest bij Terdege; 32.500ste abonnee geboekt

Familie De Jong uit Hendrik Ido Ambacht gaf zich onlangs op als abonnee van Terdege. Ze vermoedden niet dat ze daarmee het abonnee-aantal op 32.500 brachten. Een heuglijk feit, dat we niet ongemerkt voorbij lieten gaan. Een delegatie van Terdege ging, met cadeaus, op "familiebezoek".

Voor fam. De Jong uit Hendrik Ido Ambacht is Terdege geen onbekende: ze lezen Terdege al verschillende jaren van familie. Maar mevrouw De Jong vond het samenlezen van Terdege toch niet echt bevredigend en toen onze abonneewerver deze familie bezocht, gaven ze zich op als abonnee. Op de morgen dat mevrouw DeJong abonnee geworden was ging de telefoon. Een schoonzus belde op. „Meid, je moet eens raden wat ik nou gedaan heb." Wat bleek? Die schoonzus had zich dezelfde morgen ook geabonneerd op Terdege! De heer en mevrouw De Jong hebben vier kinderen in de leeftijd van 3 tot 17 jaar. Zij vinden het ook fijn dat ze het blad nu zelf in de brievenbus krijgen. Mevrouw De Jong vindt Terdege een mooi, verantwoord blad. Vooral de rubriek Jouw Vragen spreekt het hele gezin aan. De familie werd in de bloemetjes gezet. Voor mevrouw De Jong waren er twee prachtige Royal Albert kop en schotels. Ook voor de andere leden van het gezin waren er cadeautjes. Met de wens dat de familie tot in lengte van jaren van Terdege mag genieten, werd er afscheid genomen.

Pelleboer overleden 
Geheel onverwacht kwam het bericht dat Jan Hendrik Pelleboer is overleden, op 18 juli jl. De nationaal bekende weerman is 68 jaar geworden. Op 25 juli 1985 werden zijn eerste "weerbespiegelingen" in Terdege geplaatst en sindsdien leverde hij trouw elke maand een artikeltje voor ons blad. Vrijwel elke lezer nam met belangstelling kennis van Telleboer'. We wensen mevrouw Pelleboer en de kinderen ook langs deze weg veel kracht en sterkte toe om het verlies te dragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.