+ Meer informatie

Gekaapt toestel overmeesterd

1 minuut leestijd

LE TOUQUET — Tien uur na de landing in Le Touquet aan de Franse Kanaalkust van de gekaapte Boeing 737 van de Ierse maatschappij Aer Lingus is de kaper, Laurence James Downey, zaterdagavond door een anti-terreureenheid gearresteerd. De resterende 102 inzittenden van het vliegtuig dat op weg van Dublin naar Londen overmeesterd was, konden het toestel ongedeerd verlaten. De kaper, een gewezen monnik van de orde van de trappisten die geestelijk gestoord zou zijn, had eerder vijf vrouwen en zes kinderen vrijgelaten.

De man had publikatie geëist van een verklaring over „het derde geheim van Fatima". Dit is een nog niet gepubliceerd verslag van visioenen die drie herderskinderen in het Portugese Fatima in 1917. van Maria zouden hebben gehad.

De anti-terreureenheid slaagde erin het vliegtuig te overmeesteren door te doen alsof zij een boodschap, wilde overhandigen. Gebleken is dat de kaper niet gewapend was maar dat hij over een paar liter benzine beschikte. Volgens de eerder vrijgelaten passagiers had hij zich enkele malen met benzine besprenkeld en had hij gedreigd zich in brand te steken. .

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.