+ Meer informatie

Sprang Capelle bepaalt prijs industriegrond

1 minuut leestijd

SPRANG-CAPELLE - In de raad van Sprang-Capelle wordt vrijdagavond (19.30 uur) voorgesteld de prijs van de grond op het industrieterrein ten westen van de Berkhaag vast te stellen op 45 gulden per vierkante meter (de BTW niet inbegrepen). Voor de grond op het industrieterrein bij de Capelse haven vraagt de gemeente 40 gulden per vierkante meter.

De prijs van de grond in Capelle is wat lager gehouden omdat daar bij het bouwen moet worden geheid. Bij de Berkhaag (in het centrum van Sprang-Capelle) ligt ruim 10.000 vierkante meter grond en bij de Capelse haven bijna 12.000 vierkante meter. Voor het bouwen van 33 woningwetwoningen in de uitbreiding Vrijhoeve Vier is een bedrag nodig van ruim 3 miljoen gulden.

Het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft voor de bouw van deze huizen geldelijke steun toegezegd. De huur van de woningen is berekend op 439 gulden per maand. Voorgesteld wordt uit de raad drie adviescommissies te benoemen: een verkeerscommissie, een subsidiecommissie en een welzijnscommissie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.