+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

„De gouden scepter toegereikt", door dr. H. F. Kohlbrugge, Bijbels dagboek, uitgegeven door J. P. van den Tol, Dordrecht; vijfde druk, 374 blz., prijs ƒ 37,50.

Bij uitgeverij J. P. van den Tol in Dordrecht verscheen onlangs de vijfde druk van „De gouden scepter toegereikt". Dit bijbels dagboek van dr. H. F. Kohlbrugge, samengesteld uit de geschriften van deze onvergetelijke prediker door wijlen ds. H. Stolk die eveneens voor de vertaling zorg droeg, behoeft eigenlijk geen aanbeveling. Het feit dat een vijfde druk noodzakelijk bleek, spreekt reeds voor zich.

Bij iedere meditatie heeft de samensteller een te lezen Schriftgedeelte gezocht. Onder elk behandeld Schriftgedeelte plaatste hij bovendien een lied, waarbij hij zich beperkte tot de psalmbundel want dat is, zo zegt ds. Stolk in het voorwoord, de meest oecumenische liederenbundel der christelijke kerk.

Ik sluit mij graag aan bij de samensteller als hij schrijft dat Kohlbrugge, evenals de reformatoren, staande houdt dat God Zijn genade in de Middelaar alleen wil openbaren aan hen, die Hij eerst door de wet in de kennis van hun verlorenheid verbrijzeld heeft.

Ook in deze tijd wordt, door de omzetting van de volgorde der stukken van „ellende" en „verlossing" bijna geen plaats meer gelaten voor de noodzaak der bekering. Onder andere daarom beveel ik dit bijbels dagboek van harte aan iedereen aan. Voor jongeren is het goed te begrijpen en voor ouderen, door het grote lettertype, goed leesbaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.