+ Meer informatie

Jeugdkoren

2 minuten leestijd

De prachtige en warme zomer van het afgelopen jaar kon maar niet op. Toch kon de warmte je ook wel eens parten spelen. Dat ondervonden ook de gezamenlijke jeugdkoren onder leiding van Poula de Gier tijdens een opname op 8 juli 1989 in de Nederlandse hervormde kerk van Nieuwpoort. De temperatuur in het kerkgebouw was tijdens de opname dermate hoog dat de piano niet op normale wijze op het kerkorgel kon worden gestemd. Het was om deze reden noodzakelijk gebruik te maken van een elektronisch orgel in plaats van het zich in het kerkgebouw bevindende Van den Heuvel-orgel


De cd (ook als mc verkrijgbaar) kreeg de titel "Lof en Aanbidding", ontleend aan het eerste lied. De medewerkende koren zijn het Christelijk kinderkoor en het Christelijk jeugdkoor "Cantate Deo", beide uit Gorinchem, en het Christelijk jeugdkoor "Rejoice" uit Hoornaar/Hoogblokland. Enkele liederen worden gezongen door de jongens mezzo-sopraan Hans Veldhuizen; Instrumentale medewerking werd verleend door Iris van der Ward, fluit, Hans Bruin, piano en Jan Bonefaas, orgel. Bij het kinderkoor (leeftijdsgroep vier tot acht jaar) zingt Ruth Dieleman solo. Op de ruim een uur durende cd komen niet minder dan 28 stukjes voor, waarvan zes instrumentaal. Ondanks de hoge temperatuur zingen de jongelui erg spontaan. De hitte had op de kwaliteit van het zingen niet veel invloed. Vooral de negro-spirituals zijn mooi gezongen. Zo ook de door de kleinsten gezongen liederen als "Jezus door Petrus verloochend" en "Bij de Jordaan". Niet altijd is volledig weergegeven wie wat zingt. Zo is slechts eenmaal aangegeven dat Hans Veldhuizen een solo zingt, terwijl zijn heldere jongenssopraanstem in zeker vijf liederen is te beluisteren.

N.a.v. "Lof en Aanbidding"; gezamenlijke jeugdkoren onder leiding van Poula de Gier; Techniek en produktie Cees Trapman; Plenum, Sliedrecht; CD PL 869.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.