+ Meer informatie

Verlies Heidemij Beheer fors hoger

1 minuut leestijd

ARNHEM - Heidemij Beheer (onder meer advieswerk en uitvoering) heelt vorig jaar een verlies geleden van ƒ 5,9 n tegen ƒ 2,7 min in 1979. In september werd nog gehoopt, dat er quitte zou kunnen worden gespeeld, maar in november bleek dit al achterhaald.

Gezien de in 1981 of daarna te verichten verdere verliezen in de aanneng en de vastgoedportfeuille is ten van 1980 nog eens ƒ 8 min voor bijzondere voorzieningen gereserveerd het totale negatieve resultaat over 1980 uitkomt op ƒ 13,9 min. De Heidemij rekent voor 1981 nog op een verlies, maar over 1982 wordt, mede door de getroffen voorzieningen, beleidsombuigingen en een sanering, een verbetering verwacht.

De verliezen bij de Heidemij zijn voor een belangrijk deel te wijten aan slechte resultaten bij de aannneming en de uitvoering in het binnenland, bij de vastgoedontwikkeling en aan een onvoldoende herstel van de bonthandel. Ook waren de afschrijvingen en de rentelasten aanzienlijk hoger dan in 1979. Positief waren de resultaten in het buitenland, bij de binnenlandse adviesactiviteiten en bij de deelnemingen. Belangrijke oorzaken van de achteruitgang zijn onder meer geringere overheidsuitgaven voor (nieuwe) voorzieningen en de nog voortdurende stagnatie in de bouwnijverheid.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.