+ Meer informatie

Concert

2 minuten leestijd

Op 22 juni is door mij een concert georganiseerd in de Grote of Sint Michaëlskerk te Zwolle. Dit concert, waarvan de opbrengst bestemd was voor de slachtoffers in Bangladesj, werd gegeven door zes organisten.

In de rubriek "Ondersteboven" van dit dagblad geeft redacteur J. van Klinken zijn visie op de organisatie van het concert en ook op de integriteit van mijn persoon. Dit laatste op zeer grievende wijze. En zonder mij een weerwoord in zijn rubriek toe te staan!

Want er is wel degelijk een weerwoord te geven. Van eerdere concerten is dan misschien niet veel overgemaakt naar het goede doel; maar datgene wat is overgemaakt, is wel door mijzelf aan het doel geschonken. De opbrengsten van deze concerten waren negatief. Misschien een kwestie van leren organiseren, misschien ook van het aantal bezoekers. In ieder geval kwamen de kosten boven de baten uit. Inmiddels heb ik de rekeningen aan de fam. De Vries overhandigd en hebben zij deze kunnen verifiëren.

Ondanks het feit dat deze concerten mij slechts werk, tijd en geld hebben gekost, heb ik opnieuw getracht een concert te organiseren, ditmaal met een beduidend positieve opbrengst. Dit dank zij het grote aantal bezoekers.

Ik dank u allen dan ook hartelijk voor uw komst en uw gift aan het goede doel!

Door middel van dit ingezonden stuk tracht ik de in "Ondersteboven" gepresenteerde mening van de heer J. van Klinken met een andere mening te confronteren. Een mening die de heer Van Klinken in zijn wijsheid niet wenste te plaatsen in zijn rubriek, maar die wel het rechtmatige antwoord is van iemand die, ondanks zijn goede bedoelingen, wordt neergehaald. I P. van der Ploeg Heemraadlaan 9 2352 RE Leiderdorp

Dat de heer Van der Ploeg geen weerwoord zou zijn toegestaan, is onjuist. Hem is om een reactie gevraagd en die is in de rubriek Ondersteboven weergegeven.

De heer Van der Ploeg heeft inderdaad rekeningen aan de fam. De Vries overhandigd. Meer dan twee jaar na dato dus en pas na publiciteit in deze krant. Maar waar de fam. De Vries nog steeds op wacht, is een overzicht van de inkomsten, omdat zij eerst dan inzage heeft in de financiële afhandeling.

Over de besteding van de netto-opbrengst van het concert van 22 juni is gerapporteerd in de rubriek Ondersteboven van 15 juli. Dank zij de bemoeienis van de hervormde kerkvoogdij van Zwolle hoeft over de afwikkeling van dit concert fel te bestaan. financiële geen twij

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.