+ Meer informatie

Spijkenisse onderzoekt invoering metrotaxi

Geen acties van chauffeurs verwacht

2 minuten leestijd

SPUKENISSE (ANP) - De gemeente Spijkenisse gaat onderzoeken of er in de gemeente een metrotaxi kan worden ingevoerd. Hierbij zouden metroreizigers, net als bij de treintaxi, tegen een gereduceerd tarief door heel Spijkenisse kunnen worden vervoerd.

Wethouder D. Teegelaar gaf zijn ambtenaren onlangs opdracht de voor- en nadelen van dit systeem te onderzoeken. Door een onbekend lek is dit idee van Teegelaar echter naar buiten gekomen, waardoor de indruk ontstond dat het om een kant-enklaar-plan ging.

Volgens de wethouder moet het idee worden gezien als „een ei dat nog moet worden uitgebroed". Hij noemt het een „schandalige zaak" dat het nu al naar buiten is gebracht. meentebestuur gisteren besloten de wandelgebieden in het oude dorp af te sluiten voor snor- en bromfietsen. De politie zal zeer nauwlettend toezien op de naleving van de maatregel. De burgemeester betreurt het dat goedwillende gebruikers van een snorfiets de dupe worden van deze maatregel.

Glasgevaar

Een ander probleem dat het gemeentebestuur en de politie gaan aanpakken, is het gebruik van alconiet als concurrenten, maar als onderdeel van het openbaar vervoer. „Ik sta er erg positief tegenover. Als het doorgaat, wil ik graag meedoen", zegt hij.

„Wel haalbaar"

Als het plan doorgaat, hoeft Teegelaar niet bang te zijn voor acties als die van maandag, toen talloze taxichauffeurs te hoop liepen tegen het plan voor de treintaxi uit angst voor het verlies van inkomsten. „Ik sta niet te springen, maar ik denk dat het systeem in Spijkenisse wel haalbaar is", zegt directeur J. van Ballegooijen van het gelijknamige taxibedrijf. „Maar ik ben natuurlijk altijd bereid om mee te denken".

Van Ballegooijen is niet zo bang voor het verlies van inkomsten. De af te leggen afstanden zijn lang niet zo groot als in Rotterdam of andere grote steden. Bovendien zijn daar veel meer kleine bedrijfjes die het hoofd moeilijk boven water kunnen houden en eerder in financiële problemen komen, stelt hij. holhoudende dranken op of aan de openbare weg. Aanleiding tot deze maatregel vormt het wangedrag tijdens de afgelopen weekwisseling van een groep jongelui op het Urker strand, 's Middags en 's nachts is een grote hoeveelheid drank op het strand gebruikt, wat uitmondde in een gooi- en smijtpartij. Niet alleen strandbezoekers ondervonden hiervan hinder maar ook de jachten die de haven van Urk aandeden.

Met ingang van vrijdag zal niet langer meer worden getolereerd dat alcoholhoudende drank op of aan de openbare weg wordt genuttigd. Politie en Justitie zullen onmiddellijk verbaliserend optreden. „Ook hier is sprake van onmaatschappelijk gedrag", zo betoogt burgemeester Veninga. Blijkbaar beseffen deze jeugdige personen niet hoe gevaarlijk het gooien met glaswerk is en welke gevolgen het kapotte glas voor de strandbezoekers kan hebben".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.