+ Meer informatie

Duizenden dode eidereenden

GIFTEN ONDER VERMELDING VAN 'VERBETERING ONDERWIJS HAÏTI'

1 minuut leestijd

TERSCHELLING (ANP) - Op de stranden van de Waddeneilanden zijn de laatste weken duizenden dode eidereenden aangespoeld. De dieren zouden door honger en wormziekte zijn geveld.

Dat heeft onderzoeker C. Swennen van het Nederlands Instituut van Onderzoek der Zee (NIZO) op Texel gisteren bekendgemaakt.

Volgens Swennen wordt het voor eidereenden steeds moeilijker om kokkels en mossels te vinden op het Wad. Door de honger wagen de vogels zich aan krabbetjes, die drager kunnen zijn van de parasiet die de wormziekte veroorzaakt. Het Centraal Diergeneeskundig Instituut in Lelystad heeft op dit moment de zaak in onderzoek.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.