+ Meer informatie

Toekomstige rijkswegen

1 minuut leestijd

HILVERSUM - Het ministerie van Verkeer en waterstaat heeft in zijn structuurschema een conceptplan voor de aanleg van vijftien nieuwe rijkswegen opgenomen. Deze wegen zouden vóór het jaar 2000 klaar moeten zijn. Dit heeft drs. W. J. ter Keurs, wetenschappelijk medewerker aan de Rijksuniversiteit te Leiden, vrijdag gezegd in het NOS-radioprogramma over verkeer en wegenaanleg.

Het plan behelst onder meer de aanleg van Rijksweg 3 (Amsterdam-Rotterdam), 11 (Bodegraven-Leiden), 14 (Den Haag-Rotterdam), 15 (Babberich West-Duitsland, via Varsseveld naar Twenthe) en Rijksweg 16 (Haarlem-Leiden). Drs. "Ter Keurs noemde het plan „beangstigend" en zei het te betreuren dat het rijk niettegenstaande de vele protesten doorgaat met de aanleg van grote wegen.

In een reactie hierop verklaarde ir. B. Beukers, hoofd van de Dienst verkeerskunde van het ministerie van Verkeer en waterstaat, dat het schema niet moet worden gezien als een vaststaande bouw. Wat er nog aan wegen zal worden aangelegd zal afhankelijk zijn van de behoeften van het autoverkeer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.