+ Meer informatie

Sporthal Woudenberg duurder dan geraamd

Gemeente moet voor kosten opdraaien

2 minuten leestijd

WOUDENBERG - De tegenvaller van 100.000 gulden bij de bouw van de sporthal aan de Kennedylaan kan niet verhaald worden op de bouwer. In de offerte was sprake van plaatfundering. Door de afwijkende bodemstructuur op zeer korte afstanden was heien echter noodzakelijk.

Dit bleek gisteravond in de gemeenteraad uit de woorden van burgemeester H. Harrewijn en wethouder mevrouw P. Kroese. Ze reageerden daarmee op een vraag van C. Raatgever (SGP). De extra kosten moet de gemeente betalen. Als volgende maand het totale financiële plaatje bekend is, zal het college de gemeenteraad voorstellen de extra kosten te betalen.

P. de Graad (VVD) verwoofdde gisteravond voor de derde keer zijn bezorgdheid over de beeldvorming in relatie tot de stichting van een reformatorische basisschool. Burgemeester H. Harrewijn betreurde deze opmerkingen. „Deze veronderstelling berust nergens op. Bij gemeenten in onze omgeving is zulks toch nooit aan de orde geweest. Het is niet verstandig jezelf een onjuist etiket op te plakken", aldus Harrewijn.

Bij de behandeling van de gemeentebegroting voor 1991 merkte C. Raatgever op „geen politieke verantwoordelijkheid te willen dragen voor het financiële beleid, met name voor de nabije toekomst". De winternota zal een aantal financiële beleidswijzigingen bevatten, waardoor de gemeentelijke financiën gezond gehouden kunnen worden. Zijn fractie kon thans niet met de begroting instemmen.

Begeleidingsdienst

Als voorschot op de winternota kwam E. C. Veldhuis (CDA) met een motie. Hij wilde inzicht in de hoge kosten van de schoolbegeleidingsdienst Eemland. Zijn motie was onderiekend door CDA, VVD, PvdA en Gemeentebelangen. R. van Doorn (RPF/GPV) vroeg zich af waarom de fracties van RPF/GPV en SGP niet benaderd waren voor het steunen van deze motie. „Daar heb ik niét goed bij stilgestaan", zei Veldhuis. Raatgever betreurde dat. „Dit schept onnodig afstand", aldus de SGP'er.

Met betrekking tot het sluipverkeer op het Slappendel drongen PvdA, CDA en Gemeentebelangen aan op directe concrete oplossingen. Na een schorsing zegde wethouder W. H. Backer toe nog dit jaar met een discussienota te komen. Een directe maatregel wees hij af, omdat dit een provinciale bevoegdheid betreft. Met betrekking tot verkeersmaatregelen op andere wegen in het buitengebied wacht de gemeente op een reactie van de provincie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.