+ Meer informatie

FAO: Boycot hardhout is kortzichtig

1 minuut leestijd

DEN HAAG - Een bovcot van hardhout afkomstig uit de tropische regenwouden is kortzichtig en werkt averechts. Dat zegt Hollis Murray, de assistent directeur-generaal bosbouw van de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) in Rome.

Murray brengt deze*,week een bezoek aan Nederfand om aandacht te vragen voor het tropisch regenwoud. Een boycot zal het kappen van het tropische regenwoud niet stoppen, maar juist versnellen, stelt Murray. De arme Derde-Wereldlanden die het hardhout exporteren, hebben de deviezen hard nodig. Het wegvallen van deze bron van inkomsten zal er alleen maar toe leiden dat er nog meer gekapt gaat worden, aldus de FAOman.

Veel beter is het wanneer de wes-'|ii>; terse wereld deze landan .leert gm'bp' verstandige wijze om te gaan rriet hun bossen, stelt Murray. Tenslotte zijn de belangrijke houtexporteurs Zweden en Canada daar ook toe in staat. De westerse wereld moet alles in hes werk stellen de landen met tropisch regenwoud te overtuigen van de noodzaak het woud te behouden. Om het regenwoud verstandig te exploiteren is kennis noodzakelijk, benadrukt Murray.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.