+ Meer informatie

walradarsysteem en het daarmee nauw verbonden wetsontwerp Zeeverkeersgebied en de Loodswet.

1 minuut leestijd

Op 28 april zullen de loodsen uit alle districten — die in hoofdlijnen worden gesteund door de Rotterdamse haven- Reders zouden straks in feite met schaloodsen — een landelijke vergadering declaims kunnen komen omdat de in Vlissingen beleggen. Als voor die tijd in overleg met de minister geen bevredigende oplossing is gevonden, zullen acties worden ondernomen.

Tijdens een druk bezochte demonstratieve vergadering hebben de loodsen in het district Rijnmond dinsdagmiddag het bestuur van de vereniging de Nederlandse Loods gemachtigd om zo nodig acties voor te bereiden. Gedacht wordt aan prikacties op het administratieve vlak, omdat de Rijksloodsen niet mogen staken. Verder zou het stilleggen van het werk kunnen betekenen dat schepen de Rotterdamse haven mijden, waardoor de werkgelegenheid voor de loodsen in gevaar zou komen. wal" een verkeerde beslissing nam. De rol van de loods is daarbij nog onbekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.