+ Meer informatie

Nieuwe Mavo-school in Dordrecht geopend

1 minuut leestijd

DORDRECHT — Vrijdag jl. is het gebouw van de Ds. Balthasar Lydiusschool voor Mavo officieel geopend. De school heeft de beschikking over 15 leslokalen, 2 kleine lokalen en een talenpracticum. De oorspronkelijke planning was een nieuwe school te bouwen ten behoeve van 250 leerlingen. Tijdens de voorbereidingen van de bouw was dit leerlingenaantal reeds ver overschreden zodat moest worden uitgebreid tot 15 leslokalen voor 360 leerlingen.

Om half drie heette de heer W. Bosman alle aanwezigen hartelijk welkom. Inspecteur E. L. C. Kalle van het AVO verrichtte de openingshandeling. Hij onthulde een wand met symbolen uit de vroege christelijke kerk en het opschrift „De vreeze des Heeren is het beginsel der wijsheid".

Namens het gemeentebestuur sprak wethouder van onderwijs Jansen. Daarna kwamen de heer Van Erk namens Bouwmaatschappij Makros en de architect W. Tonneman aan het woord. Zij spraken over de totstandkoming van de bouwplannen en het feitelijk bouwwerk. Verder waren er diverse sprekers van in de buurt staande scholen.

Ds. C. Harinck sprak namens de kerken van Dordrecht. De heer C. J. Hartog, de directeur der school, sprak over het werken in de school en richtte een dankwoord tot de aanwezigen. Het slotwoord werd gesproken door ds. M. C. Tanis. Hierna was er gelegenheid tot het bezichtigen van de school en het drinken van een verfrissing.

Zaterdagochtend werd er een open dag gehouden voor leerlingen, oud-leerlingen, vrienden en belangstellenden. Vele cadeaus, planten en bloemstukken werden ontvangen, onder andere van de Ds. Johannes Bogermanschool voor basisonderwijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.