+ Meer informatie

A utokilometers

1 minuut leestijd

Het gemiddeld aantal kilometers dat per jaar in een personenauto wordt afgelegd, daalde afgelopen jaar. Van 16.560 kilometer zakte het naar 16.430 kilometer. De afname was het sterkst bij het woon-werkverkeer, maar ook bij het zakelijk verkeer liep het gemiddelde terug. Het aantal vakantiekilometers bleef ongeveer gelijk (1320 kilometer). In de categorie "overig privé" werd een toename geboekt van 7660 naar 7940 kilometer. In totaal hebben de Nederlandse automobilisten vorig jaar 77,3 miljard kilometers afgelegd. Dit is ten opzichte van 1988 toch een stijging van 2 procent. Dat het totaal aantal gereden kilometers is gegroeid, is een gevolg van de uitbreiding van het wagenpark. In 1988 waren er 5,251 miljoen personenauto's in Nederland; vorig jaar was dit aantal toegenomen tot 5,371 miljoen auto's.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.