+ Meer informatie

Gewichtig koper

1 minuut leestijd

Ik haalde de koperen gewichten uit hun blokje en heb geprobeerd ze te schuren, maar zo krijg ik ze niet schoon. Hoe dan welf Antwoord: Schuren is helemaal verkeerd. U kunt die gewichten beter een nacht in petroleum zetten. Als ze weer goed droog zijn, kunt u ze oppoetsen met koperpoets. Worden ze niet ineens mooi, dan kunt u dat poetsen na enkele dagen een keer herhalen. Plekjes kopergroen kunt u ook met die poetspommade verwijderen. Antwoord: Berkehout geeft prachtige vlammen, maar is snel verbrand. De hardere houtsoorten bieden langer warmte, doch eikehout en beukehout leveren niet zo'n fraai vlammenspel op en zijn bij aankoop duurder. Het voordelige, zachte hout van wilgen, populieren en de meeste vruchtbomen geeft weinig warmte af in de kamer. Den en spar leveren ook minder calorieën, maar daar staat tegenover dat zulke blokken wel een aparte geur meebrengen. Coniferenhout spat echter nogal tijdens het branden, zodat er dan een vuurscherm nodig is. Zorg in elk geval voor dróóg hout.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.