+ Meer informatie

Vluchtelingen uit Vietnam in Japan aangekomen

1 minuut leestijd

TOKIO — Woensdag zijn aan boord van een Japans vrachtschip 79 Vietnamese vluchtelingen in de zuidwest-Japanse haven Sjimonoseki aangekomen. Zij waren op 2 mei voor de oostkust van het schiereiland Malakka van een klein vaartuig opgepikt.

De Japanse immigratiedienst deelde mee dat de groep bestaat uit 28 mannen, 19 vrouwen en 32 kinderen. In samenwerking met een functionaris van de Verenigde Naties wordt gewerkt aan een tijdelijke verblijfsvergunning voor de vluchtelingen.

Japan verleent vluchtelingen geen permanente verblijfsvergunning, maar laat ze toe totdat een ander land laat weten hen te zullen opnemen. De vluchtelingen zouden naar de Verenigde Staten willen, aldus de Japanse immigratiedienst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.