+ Meer informatie

Afscheid ds. A. Hoogerland van Krabbendijke

2 minuten leestijd

KRABBENDIJKE — Na een verblijf van bijna 9 jaar heeft ds. A. Hoogerland zondagavond afscheid genomen van de Gereformeerde gemeente te Krabbendijke, wegens vertrek naar Dirksland.

Hij sprak daarna naar aanleiding van Mattheus 28:20 „En ziet Ik ben met ulieden al de dagen tot de voleinding der wereld, amen". Het thema was „Gods belofte aan Zijn achterblijvende gemeente. Achtereenvolgens werd stilgestaan bij de belover der belofte, de inhoud der belofte en de zekerheid der belofte.

De belover der belofte is de Heere Jezus, Die hier spreekt als de grote Koning te midden van zijn onderdanen. Hij is de eerste en de laatste, zowel in het natuurlijke als in het geestelijke leven. Hij is ook de onveranderlijke, Die dezelfde blijft te midden van alles wat wisselt.

De inhoud der belofte is dat Hij blijft met Zijn Woord en werk ondanks verdrukkingen, aanvechtingen, donkerheid en duisternis. Ik zal raad geven Mijn oog zal op u zijn. De zekerheid van de belofte ligt in het woordje amen. Het zal waar en zeker zijn.

De scheidende predikant richtte vervolgens enkele woorden tot de gemeente. Deze banden moesten thans worden doorgesneden, omdat op Gods bevel deze plaats verlaten moest worden. De wolk werd verheven van boven de tabernakel der getuigenis.

Ds. Hoogerland werd tenslotte nog toegesproken door burgemeester H. Boer van de gemeente Reimerswaal en ouderling J. A. Bliek namens kerkeraad en gemeente wenste hij dat vervuld zou worden wat de scheidende predikant staande werd toegezongen uit Psalm 121:4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.