+ Meer informatie

Sowjet-Unie

1 minuut leestijd

Het Russische regeringsdagblad Izvestia besteedde maandag als enige een commentaar aan de op handen zijnde politieke veranderingen in Frankrijk. Izvestia liet de Franse communistenleider George Marchais aan het woord die vaststelde dat zijn partij „een behoorlijke bijdrage heeft geleverd aan de overwinning en bereid is een rol te spelen in de pogingen die erop zijn gericht de door het volk gewenste en verwachte veranderingen aan te brengen."

Mitterrands overwinning was voornamelijk te danken aan de „linkse krachten, de oppositiepartijen, de vakbonden en de massa van de werkende klasse", al'dus het commentaar in Izvestia. Maar het dagblad stelde ook vast dat de nieuwe president belangrijke steun heeft gekregen van de kiezers die in de eerste ronde hadden gestemd voor Jacques Chirac.

Het Russische persbureau Tass meldde maandagmiddag dat de Russische president en partijleider Leonid Brezjnjev in een gelukstelegram aan Mitterrand heeft aangedrongen op uitbreiding van de bilaterale betrekkingen tussen beide landen. ,

„De volken van beide landen worden verenigd in traditionele banden van vriendschap en samenwerking," zo luidde de boodschap van Brezjnjev, die een getrouwe blauwdruk leek van het telegram van de Amerikaanse president Ronald Reagan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.