+ Meer informatie

Door P. R. Meinders

1 minuut leestijd

Cor Schagen, de voorzitter van de Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie (JOVD), heeft fundamentele kritiek op het feit dat de christendemocratische jongeren proberen een stevige greep te krijgen op de politieke besluitvorming binnen het CDA.

..Een jongerenorganisatie moet zich niet bezighouden met de concrete partijpolitiek. Binnen een goed functionerende politieke partij krijg je te maken met pressie-groepen, met deelbelangen en met allerlei interne lobbies. Het mooie van een politieke jongerenorganisatie is juist dat je daar geen last van hebt. Je kunt, beter en zuiverder dan een politieke partij, politieke idee├źn ontwikkelen op basis van je liberale gedachtengoed. Je wordt bij de bepaling van je standpunt niet gehinderd door allerlei praktische belangen. Daarmee geef je inhoud aan de onafhankelijkheid van de jongerenorganisatie".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.