+ Meer informatie

verplicht hebben moeten uitvoeren.

2 minuten leestijd

In het rapport wordt de verwachting uitgesproken, dat jongereb steeds vaker het ouderlijk huis zullen verlaten, om voor kortere of langere tijd alleen te gaan wonen. De leeftijd waarop dat gebeurt — momenteel ongeveer 24 jaar — zal niet dalen. De reden van het verhuizen, zo staat in het rapport, ligt zelden aan de slechte woonomstandigheden, maar meer in de zelfstandigheid die wordt verworven. Andere redenen zijn bijvoorbeeld studie of werk.

De nieuwbouw die op die toenemende „gezinsverdunning" moet worden afgestemd, moet vooral worden gerealiseerd in de grote gemeenten. Aandacht bij de bouw, zo stellen de samenstellers van het rapport, moet vooral uitgaan naar kleine comfortabele woningen, die de doorstroming van oudere kleine huishoudens op gang kan brengen. Daarnaast zijn aanpassingen in de bestaande woningvoorraad nodig. Gedacht wordt aan het splitsen van grote woningen in meergezinshuizen en verbouwprojecten. dat zij in versterkte mate in de behoefte aan kleine woningen en wooneenheden, moeten voorzien. Doorgaans — gegevens uit de periode 1975-'76 — zijn de beginnende kleine huishoudens aangewezen op woningen die door makelaars • of particulieren respectievelijk worden beheerd of in eigendom gehouden. De woningen van de woningbouwverenigingen, meestal groter en duurder, zijn kennelijk minder toegankelijk, zo staat in het rapport.

Het onderzoek heeft verder uitgewezen, dat veertig procent van de „starters" meteen een grote woning wenst. De vraag van de „doorstromers" richt zich vooral op kleine en middelgrote eengezinswoningen. Bij deze groep is weinig belangstelling voor kleine en middelgrote meergezinswoningen. '

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.