+ Meer informatie

Een ongelijk juk

3 minuten leestijd

„Dat is niet eerlijk. Nel. Je gaat weer op mijn gevoel werken en wil me in m'n zwakke plek raken hé!" Ze praten tot ze er moe van worden en drentelen dan weer op buis aan. Nel is blij als de dag om is en ze in bed ligt. Ze hoopt dat ze vlug in slaap zal vallen, want ze is moe van het altijd maar praten en denken over betzelfde onderwerp. Toch duurt bet een poos voor de slaap komt. De volgende dagen,

DOOR ARJEN VAN HOORN op haar werk, is ze haar problemen gelukkig kwijt door de drukte, inaar zolang er geen beslissing is, komt het steeds weer naar voren. Die woensdagavond komt Bart weer, ze praten opnieuw met vader en moeder en gaan dan samen nog even weg. Weer dringt Nel er bij Bart op aan, dat hij het aanbod van zijn vader zal aannemen en weer pruttelt hij tegen. „Jij weet niet wat dit voor mij betekent. Nel. Ik wil vooruit en dat moet jij toch ook fljn vinden. Als ik een kans krijg om meer te gaan verdienen, dan heb jij daar ook i voordelen van. En ik leer er toi voor. Waarom wei^ jij me er n( ook in tegen? Begrijp je er di niks van?" ,J)'ee...nee... jawel Bart, ik begri Je best. Maar bet gaat om ons g luk. Echt Bart, we krijgen bet ri genoeg... we moeten niet me willen. Ik ben zo bang dat all verkeerd zal gaan tussen ons, a jij alleen maar aan carrière mak( denkt." De weerstand van Bart wor minder en voor hij die avond wi gaat zegt hij, dat Uj over alles ni eens rustig zal nadenken en i vrijdag erna een beslissing n men. Hij zit zelf wat in de kno met de situatie. Toen vader plotseling vertelde over vroi Arendsen, bad bij zich, sam< met Nel, ook meteen daar in d huis gezien. Maar hU had zijn bo ding inmiers allang bepaald? V der weet toch niet anders dan d hij niet in de zaak wil? Moet hij j terugkrabbelen? Toch begint b nu ze er steeds weer over prate ook enthousiast te worden en toe over te hellen om het toch accepteren. Maar dan weer b denkt bij dat zijn studie min meer overbodig is geweest, d hij zich vastlegt voor zijn verde toekomst en dat hij zijn drom( over zo'n boeiende betrekkin met zoveel mooie aspecten, vo altijd kan vergeten. Vrijdagsmiddags belt bij Nel c Die is even verbaasd, want d doet bij haast nooit. Ze den meteen aan zijn belofte om va daag een besluit te nemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.