+ Meer informatie

„Irak aanvallen als VS niets doen"

1 minuut leestijd

JERUZALEM (RTR) De Israëlische minister van huisvesting, Ariel Sjaron, heeft gisteren gezegd dat Israël Irak moet aanvallen als de Verenigde Staten niets meer doen tegen de raketaanvallen. Sjaron zei dit in een interview met de Israëlische televisie.

Israël heeft de plicht zijn burgers te beschermen tegen Iraakse raketten, die al vier mensen hebben gedood en meer dan 300 mensen hebben verwond, aldus de als havik bekendstaande minister in het vraaggesprek. „Wij moeten de Amerikanen opnieuw vragen te handelen. Als de VS dat om een of andere reden niet willen of kunnen, dan moet Israël gebruik maken van zijn militair vermogen. Als wij het gevaar van een chemische aanval serieus nemen, moeten we onszelf afvragen: Moeten we afwachten, moeten we dat risico nemen?" aldus Sjaron.

In de Israëlische pers verscheen gisteren een nieuwe waarschuwing dat Irak wel degelijk in staat is om de raketten die op de joodse staat worden afgeschoten te voorzien van chemische koppen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.