+ Meer informatie

Huizen akkoord met bouw winkelcentrum

1 minuut leestijd

HUIZEN — De gemeente Huizen heeft overeenstemming bereikt met bouwmaatschappij Slokker over het te bouwen hoofdwinkelcentrum. Belangrijkste uitkomst van de liesprekingen is dat het warenhuis Hema van de Kop van het Oude Raadhuisplein naar het andere te bouwen gedeelte, bijgenaamd Koperslager, verhuist. Over de eventuele werkelijke vestiging van de Hema op die locatie wordt op dit moment binnen de warenhuistop gepraat.

Het college van B en W heeft gisteravond zowel winkeliersvereniging Hart van Huizen als de commissie algemene en bestuurlijke zaken ingelicht. Op de persconferentie gistermiddag kwam naar voren dat er na 1 oktober een uitgebreid plan op tafel komt. Daarin wordt tevens gemeld welke tijdsplanning de gemeente in gedachten heeft.

In het verleden moesten de woningen boven de winkels in het plan vervangen worden door een tweede laag winkels, omdat Slokker Vastgoed anders te maken kreeg met een negatieve exploitatiebegroting. Ook in de huidige plannen komen er geen woningen terug. Tevens is de verbinding tussen beide bouwpartijen. Kop van het Oude Raadhuisplein en de Koperslager, uit de plannen gehaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.