+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

De God van Beth-El", door ds. A. M. den Boer. Uitgave: Boekhandel-uitgeverij Goes, geb., 129 bladzijden, prijs ƒ 14,90. Het is in de Verenigde Staten en Canada niet gemakkelijk een eigen Reformatorische bijzondere school te stichten en te bekostigen. De kerkleden zullen zelf de gelden moeten bijeenbrengen. Een van de mogelijkheden tot inzameling daarvan is de uitgave van boeken, waarvan het batig saldo bestemd is voor zo'n school.

Dat is ook het geval met de voor ons liggende prekenbundel „De God van Beth-El" door ds. A. M. den Boer te Norwich (Canada). Rev. Den Boer is predikant van de Netherlands Reformed Congregation (Ger. Gemeente) aldaar. In september van het vorig jaar heeft deze plaatselijke kerk een eigen school geopend, de Rehobothschool.

Nu zijn een zevental preken van de plaatselijke predikant over de God van Beth-El voor dit doel gebundeld en uitgegeven. De preken hebben betrekking op Gen. 27 (en Hebr. 11 vers 20), Gen. 28 vers 19a, Gen. 32, Gen. 33 enzovoort. De laatste preek handelt over de stervende Jacob, die zijn zonen zegent, zulks ook n.a.v. Hebreeën 11 vers 21.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.