+ Meer informatie

Geen wijziging in politiek

2 minuten leestijd

WASHINGTON - In officiële kringen in Washington is bevestigd dat dr. Henry Kissinger minister van buitenlandse zaken blijft. Hij heeft reeds boodschappen van deze strekking gestuurd aan de meeste regeringen in het buitenland. Vrijdag en vandaag heeft hij de ambassadeurs van de belangrijkste mogendheden ontvangen.

Volgens bepaalde inlichtingen heeft Kissinger een grote rol gespeeld in het besluit van president Nixon om af te treden.
Ford, die na het beluisteren van Nixon's rede voor zijn huis verscheen, verklaarde DAT HET LAND IN DE AFGELOPEN VIJF JAAR ZO GELUKKiG WAS GEWEEST IN Kissinger „een zeer groot man te hebben die de elementen van de vrede onder president Nixon heeft helpen bouwen". „Ik heb hem gevraagd als minister van buitenlandse zaken aan te blijven in de nieuwe regering. Ik ben zo gelukkig te kunnen meedelen dat dr. Kissinger ermee heeft ingestemd te blijven. Hij en ik zullen in de toekomst samenwerken voor de vrede".

PERSOONLIJK OFFER
Naar aanleiding van president Nixon's afscheidsrede sprak Ford van „een van de allerdroevigste gebeurtenissen die ik ooit heb meegemaakt". „Ik geloof dat de president een van de grootste persoonlijke offers voor het land heeft gebracht en een van de beste persoonlijke beslissingen heeft genomen ten behoeve van alle Amerikanen door zijn besluit af te treden als president van de Verenigde Staten".

„Ik kan morgen met democraten en republikeinen in Huis en Senaat gaan werken aan de problemen - ernstige -die wij op binnenlands gebeid hebben" aldus Ford, die zich" optimistisch uitliet over de mogelijkheden die de samenwerking tussen het congres en de nieuwe president kan opleveren voor de oplossing van zowel de buitenlandse als binnenlandse problemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.