+ Meer informatie

Vergeten

2 minuten leestijd

Mijns inziens doe je er goed aan je bij-oogmerk waarom je op de jeugdvereniging zit te vergeten. Je gaat om over de dingen van de Heere te leren, en niet om ook ,,je ogen goed de kost te geven". Dan krijg je een koppel mensen die elkaar min of meer heimelijk op hun eventuele kandidaatschap zitten te beoordelen en onder-tussen vroom praten. Stop daarmee. Juist als je op de jeugdvereniging echt over geloofszaken praat waar je persoonlijk bij betrokken bent, die jezelf raken, praat je op hoog niveau, op ,,gemeenschappelijk" niveau, heb je echt contact.

Bovendien, dat ,,zoeken'",dat ik in bijna elk artikel tegenkom, is dat de weg? Altijd kijken of je iemand ziet, die aan jouw ,,eisen" beantwoordt? En als je dan zo iemand vindt, ,,wir' je verkering met hem/haar. Het is mijn eigen ervaring dat ,,gewilde" verkeringen, ontstaan uit ,,zoeken", toch ergens niet kloppen, tóch iets krampachtigs hebben. Verlaat die krampachtigheid. Dat ,,zoeken" op jeugdverenigingen, vakantiekampen, zendingsdagen, etc. kan niet. Om, het heel radicaal te zeggen: je kunt niet God dienen en jezelf (in het zoeken naar een partner). Je zult zien, dat als je die krampachtige zoekgedachten kwijtraakt, je tot de ontdekking komt dat je dan meer kunt betekenen voor je omgeving. ,,Maar hoe kom ik dan aan een partner", vraag je je dan af. Het klinkt vreemd, maar ik denk dat je die vraag helemaal zou moeten vergeten, en gewoon jezelf zijn.

Ook merk ik dat er weinig over wezenlijke dingen gepraat wordt in menige verkering. Toch is zeggen wat je denkt (in liefde^ uiteraard) een eerste vereiste om elkaar' te leren kennen. Dingen waar je mee zit kun je je partner niet verzwijgen, of je groeit onherroepelijk uit elkaar. Laat je kennen door de ander, d.w.z. vertel over hoe je dingen beleeft, wat je voelt bij wat hij zegt, etc. etc. Als ik lees in een artikel ,,je had meningsverschil" en dat was waardoor het uitging, dan betekent dat m.i. dat je nooit echt iets hebt doorgepraat en uitgepraat. Een niet uitgepraat meningsverschil blijft tussen twee mensen in staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.