+ Meer informatie

Geen spanning

1 minuut leestijd

De eenheid in de staten bleek maanVprKtlinnprinP VPIUWP dagmiddag toen de C0A-er A. Berk

CDA het woord voerde. Berkhout vond het kenmerkend voor de discussie over hét voorstel van minister Wiegel dat de spanning ontbrak. „Wij hebben het gevoel dat de voorstellen van de minister zo licht te ontzzenuwen zijn, dat de gevaren die dreigen gemakkelijk af te wenden zijn. Wij denken dat het concept-wetsontwerp het nooit zal halen". Berkhout waarschuwde er voor de plannen van Wiegel niet al te gemakkelijk af te doen. Gedeputeerde Hendrikx verklaarde dat het risico zeker aanwezig is dat de plannen op korte termijn verwezenlijkt worden.

De vorming van een provincie IJsselland met een deel van de Veluwe noemde Berkhout niet alleen verbazingwekkend, maar moet volgens hem ook volstrekt van de hand gewezen worden. Dat maakt het streekplanbeleid helemaal ongeloofwaardig, aldus Berkhout.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.