+ Meer informatie

BRINKMAN

2 minuten leestijd

Als het partijleiderschap hem voorbij zou gaan, dan wil Brinkman wel burgemeester worden van Rotterdam. „Rotterdam vind ik een schitterende stad, veel mooier dan Amsterdam. Ach, misschien is het ook ontzettend aardig om na al die slopende jaren in de politiek er helemaal uit te stappen en me verder alleen nuttig te maken in het vrijwilligerswerk. De rest van mijn tijd zou ik dan lange wandelingen maken in uitgestrekte polders en lekker langs de kant van het water gaan zitten. Misschien begin ik dan aan een boek, want dat zal er ook een keer van moeten komen".

Zendingsdrift

Het behalen van de A-status door de EO is voor Vrij Nederland reden voor een reportage over ..de zendingsdrift van de enige echt christelijke omroep. Eerst bouwen we de naam op. Dan gaat de identiteit erin". Die identiteit krijgt een modern jasje. Deed vroeger de vorm er niet toe. als de boodschap maar overkwam, nu „vak de gemiddelde programmamaker niet beter te vleien

Kok noemt een coalitie met VVD en D66 een realistische optie. ..Het CDA moet weten dat in het Nederlandse politieke krachtenveld in principe ook coalities denkbaar zijn zonder zijn deelname. Het is winst voor de democratie. Het maakt dat het CDA, dat nooit eerder door anderen is uitgesloten, minder hoog van de toren blaast. En het is zonder meer winst dat PvdA en VVD elkaar niet langer uitsluiten als mogelijke coalitiepartners".

In Hervormd Nederland een interview met ds. H. J. Kater. In 1966 zegende hij het huwelijk van koningin Beatrix en prins Claus in, maar over zijn contacten met het staatshoofd zwijgt hij. De Vereniging van Vrijzinnige Hervormden kan volgens hem niet opgeheven worden. ..Ook al is de vereniging klein geworden, zij moet doorgaan zolang dat nog kan. Haar erfgoed, namelijk vrijheid en verdraagzaamheid in de hervormde kerk, staat mogelijk op de tocht. Als je het Samen-op-weg-proces tussen de hervormde, gereformeerde en lutherse kerken volgt —een proces dat ik op zich uiteraard van harte toejuich- ervaar je toch dat de meer fundamentalistische krachten proberen terrein te winnen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.