+ Meer informatie

Ds. Van der Heiden deed intrede te Hardinxveld

1 minuut leestijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Ds. A. B. van der Heiden uit Doetinchem bevestigde gistermiddag zijn broer, ds. B. van der Heiden, als predikant van de gereformeerde gemeente te Hardinxveld-Giessendam. De tekst was genomen uit Lukas 1:17b. Naar aanleiding van deze tekst preekte de bevestiger over "De hemelse opdracht aan de dienaar des Woords". Achtereenvolgens sprak hij over "De Heere", "Om te bereiden" en "Wat?: een toegerust volk".

Gisteravond bediende ds. B. van der Heiden het woord uit Ezechiël 34:15. Als thema koos hij "De rijke toezegging des Heeren", hij stond stil bij de Inhoud en de vastheid. God zegt: „Ik zal naar mijn schapen vragen": dat zijn mensen. In de grondtekst staat het nog indringender, zo zei ds. Van der Heiden. ..Dit woord tekent de mens als zondaar. Dat is het eerste nodig, te leren een overtreder te zijn. En dat moet ik u prediken. Daar zult u amen op moeten leren zeggen".

.Maar dan is er de troost van God. Die Zijn volk niet laat ondergaan. Niet door de zonden door de vingers te zien. want dat zou strijdig zijn met de goddelijke deugden. Slechts door de borgtocht van Zijn Zoon is verlossing mogelijk. ..Het is mijn opdracht u wet en Evangelie, recht en genade te prediken. In Zijn nodiging sluit de Heere niemand uit". aldus de predikant.

Namens de plaatselijke kerken sprak ds. W. Arkeraats de nieuwe predikant toe. Vervolgens sprak ds. J. Mol uit Werkendam namens classis en particuliere synode. Ouderling L. Visser heette de predikant en zijn gezin welkom namens kerkeraad en gemeente en liet hen staande Psalm 20:1 toezingen.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.