+ Meer informatie

Weer felle rellen in Londonderry

1 minuut leestijd

DUBLIN/BELFAST — Enkele iren na de begrafenis van twee jon[eren die op eerste paasdag tijdens inlusten in het Noordierse London'crry door een landrover van het le;er werden overreden, is het woenslag in Londonderry tot een treffen ;ekomen tussen honderden kathoieke jongeren en agenten en soldaen.

, De jongeren gooiden molotovocktails en zwavelzuurbommen. 'e wierpen barricades op en staken ;estolen auto's in brand. De agenten n de militairen werden met stenen •ekogeld. Het Ierse Republikeinse Leger lad woensdag uitgeroepen tot dag ;?n rouw ora de 18-jarige Jim trown en de 19-jarige Jarhes Engish, die tijdens een demonstratie por Bobby Sands, het IRA-lid dat 1 53 dagen'in hongerstaking is, weren overreden. Honderden mensen monden de twee kerkdiensten voor e slachtoffers bij. Daarna trokken e door de stad, langs gebouwen faaruit zwai'te vlaggen waren geangen. De pauselijke afgezant in de Ierse •epubliek, aartsbisscljop Gaetano lUibrandi, liet'woensdag in Dublin reten dat hij Sands een bezoek zou rengen in de Maze-gevangenis in elfast. wanneer Sands daarom raagt en hij toestemming daarvoor rijgt van de Engelse regering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.