+ Meer informatie

Jongen sterft door granaat

1 minuut leestijd

WETTOLSHEIM - Een Franse jongen van veertien jaar is woensdag omgekomen toen een mortiergranaat uit de Eerste Wereldoorlog ontplofte.

De jongen was niet ver van zijn huis aan het spelen, samen met zijn broertje en wat vrienden. Ze vonden de granaat, maar hadden niet door dat het oude explosief nog wel eens zou kunnen ontploffen. Dat gebeurde echter wel. De ontploffing was zo hevig dat de jongen het leven verloor.

Een jongere broer van de jongen verloor een been en een ander kind raakte eveneens gewond. Het ongeluk gebeurde op een binnenplaats in Wettolsheim, in het oosten van Frankrijk, waar de kinderen de munitie hadden gevonden. De brandweer onderzoekt of er nog meer munitie ligt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.