+ Meer informatie

Dollar iets lager

1 minuut leestijd

AMSTERDAM - De koers van de Amerikaanse dollar is gisteren in Europa iets lager gesloten. De munteenheid stond in , Amsterdam tegen het slot van de handel op ƒ 1,8830, een halve cent lager dan de slotkoers van ƒ 1,8880 op woensdag. Met de paasdagen voor de boeg was er in de valutahandel weinig te beleven.

De publicatie gisteren van de omzetcijfers van de Amerikaanse detailhandel in maart had weinig effect op de dollarkoers. Daarvoor was de handel te dun, zo zeiden handelaren. De detailhandelsomzet bleek met 0,6 procent te zijn afgenomen, terwijl deskundigen uitgingen van een stijging van 0,1 a 0,2 procent.

De Amerikaanse wisselmarkten waren vandaag nog open, maar veel handel wordt er niet meer verwacht. Andere belangrijke financiële markten in de Verenigde Staten zijn Goede Vrijdag gesloten, evenals alle financiële markten in Europa.

In Frankfort ging het gerucht dat in de DDR vlak na Pasen de veel besproken omwisseling van Oostduitse marken in Westduitse marken zou plaatsvinden. Dat werd echter door de Westduitse regering ontkend, omdat volgens haar deze monetaire hervorming niet kan plaatsvinden zonder economische en sociale unie. Daarvoor is onlangs de datum van 1 juli genoemd. Op de koers van de mark had dit gerucht weinig effect.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.