+ Meer informatie

• WASHINGTON (RTR/ANP) -

1 minuut leestijd

De Amerikaanse minister van transport, Samuel Skinner, heeft er dinsdag voor gepleit de mogelijkheden voor buitenlands stemrecht in Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te verruimen. Een verhoging van het maximum voor het stemrecht van 25 tot 49 procent zou extra kapitaal kunnen aantrekken, aldus Skinner tegenover een commissie van de Senaat. Skinner besloot vorige maand al het maximum voor buitenlandse deelneming in het aandelenkapitaal van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen te verhogen tot 49 procent. Over wijziging van de wettelijke beperking inzake het stemrecht repte hij toen nog niet. Daarvoor is toestemming van het Congres nodig.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.