+ Meer informatie

Dordt accepteert eerste beroep tegen hardhoutverbod

1 minuut leestijd

DORDRECHT - De Dordtse gemeenteraad heeft gistermiddag het eerste beroep dat werd ingesteld tegen het hardhoutverbod gegrond verklaard. De indiener, die een hardhouten schuifpui in zijn woning had aangebracht, zou door het verbod onevenredig nadeel ondervinden. Volgens wethouder P. C. Janse is het hardhoutverbod met deze gegrondverklaring echter niet aangetast.

Het college van B en W had vorig jaar een bouwvergunning geweigerd voor de schuifpui. De bewoner van Dubbeldam ging in beroep bij de commissie voor de beroepsschriften, waarin naast een aantal gemeenteraadsleden ook onafhankelijke juristen zitting hebben. De commissie gaf als oordeel dat het handhaven van het hardhoutverbod uit esthetische overwegingen onaanvaardbaar was. De woning was bij de bouw al grotendeels voorzien van hardhouten onderdelen. Het PvdA-raadslid E. G. J. M. Meijer, zelf commissielid, en Groen Links stemden tegen het advies. Wethouder Janse toonde zich niet blij met het oordeel van de commissie, maar adviseerde de gemeenteraad om „uit bestuurlijke overwegingen" in te stemmen met het grootste deel van het advies.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.