+ Meer informatie

Gemeente mag optreden tegen te volle camping

3 minuten leestijd

DEN HAAG — Caravans en tenten op twee overvolle campings in de Zeeuwse gemeenten Westerschouwen en Domburg mogen met bestuursdwang worden verwijderd. Dat heeft de Raad van State gisteren beslist. Het gaat daarbij om het aantal caravans en tenten waardoor de norm van de Kampeerwet wordt overschreden.

Campinghouder N. Dambruin uit Westerschouwen betoogde bij de Raad van State het onbegrijpelijk te vinden -dat de gemeente niet optreedt tegen de honderden illegale kampeerders die in het pinksterweekeinde op de Brouwersdam, op parkeerplaatsen en in plantsoenen kamperen, en hem wel aanpakt als hij in hetzelfde weekeinde 30 kampeerders te veel op zijn camping heeft staan.

De gemeente bracht daar tegenin dat de campinghouder zich gewoon niet aan de verleende vergunning van 40 plaatsen houdt. Tegenover de staatsraad stelde de gemeente dat ingrijpen alleen op dit moment zin heeft, omdat over een dag of tien de toptijd voorbij is en van overtredingen geen of minder sprake meer zal zijn. De gemeente zei voor het aantal te verwijderen kampeerders op andere campings plaatsen te hebben gereserveerd.

In de gemeente Domburg mag door de beslissing van de Raad van State een totale camping worden ontruimd. Campinghouder L. Wattel, die al jaren een vergunning heeft, kreeg die dit jaar niet, omdat hij volgens de gemeente ieder jaar het toegestane aantal plaatsen overschrijdt. De gemeente gaf de campinghouder in februari te kennen dat zijn verzoek om een vergunning voor 1990 niet werd behandeld. De campinghouder heeft op dit moment 13 gezinnen en 28 kampeerders in groepen op zijn camping staan. Of de gemeenten nu ook daadwerkelijk tot ontruiming overgaat, was gisteren nog niet duidelijk.

Het gezin heeft twee kinderen, van wie de jongste al al vele jaren verpleegd wordt in het verpleegtehuis De Wijngaard in Bosch en Duin. Dagelijks wordt hij daar door zrjn ouders bezocht en in het weekend wordt hij thuis verpleegd: De heer Schipper is zestien jaar ouderling geweest in de hervormde kerk (Patijnwijk), bestuurslid van gebouw Calvijn en medewerker van de jaarlijkse zendingsdag in Driebergen. Geleende bruidsjapon

Het was woensdag precies 50 jaar geleden dat het echtpaar P. A. de Jongste-van Bochove uit Gouda in de Rotterdamse Boezemsingelkerk door ds. G. H. Kersten in het huwelijk werd bevestigd. De bruid in een geleende bruidsjapon, omdat alle spulletjes tijdens het bombardement van de stad verloren waren gegaan. Voor het eerst in hun leven ging men samen in pension en vierde daar het halve-eeuw feest met kinderen en kleinkinderen.

Het gouden echtpaar verkeert nog in redelijke gezondheid. De oorlogsjaren waren voor hey benauwde jaren. Meneer De Jongste ontsnapte verschillende keren aan de dood: bij een Duitse razzia in een van de de Rottercteijise straten en yeel later in de: 'sloot bij "het tuintje" in Gouda, „"'t Is altijd maar weer de vraag waar al die dingen, zowel de waarschuwingen als de zegeningen, je hebben gebracht", zegt het jubilerende echtpaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.