+ Meer informatie

Ter overweging

1 minuut leestijd

De nieuwe kinderbijbel in kleuren, vertaald uit het Engels door Marianne Jager, met medewerking van dr. Okke Jager en pastoor J. M. E. Keet. 370 bladzijden, 220 kleurtekeningen. Zomer en Keuning, Wa geningen. Prijs f9,25.

Deze kinderbijbel is te kenschetsen als een sobere vertelling van de bijbelse geschiedenis. Geen omhaal van woorden; ook weinig samenhangen of achtergronden. Het verhaal heel eenvoudig en direct voor het kind verteld. Het bedselt echt het kind met de geschiedenis vertrouwd te maken.

Het viel me op dat het tweede gebod gesplitst is in twee├źn, terwijl het negende en het tiende gebod samengevoegd zijn, zodat men toch aan het tiental komt. De naam van God wordt steeds als Heer geschreven. Deze kinderbijbel heeft ook een stukje uit de Psalmen, de Spreuken, Prediker en de Profeten. Die stof treft men in niet zoveel kinderbijbels aan. De kleurtekeningen vind ik prachtig.

Men kan geen boek aanbevelen om in het gezin te gebruiken dat men zelf niet gelezen heeft. Daarom dienen ambtsdragers zichzelf op de hoogte te stellen van een boek als dit alvorens het in een gesprek te betrekken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.