+ Meer informatie

Verhuizing stadhuis Alphen gaat door

3 minuten leestijd

ALPHEN A/D RIJN - De schade die gisteren in het nieuwe stadhuis in Alphen aan den Rijn is ontstaan, levert geen extra vertraging op voor de verhuizing. Dat is gisteren bekendgemaakt. De schade werd veroorzaakt door een losgeschoten leiding in het koelsysteem. De verhuizing begint volgende week donderdag. Er is vooral waterschade in de computerruimte. Als gevolg hiervan zijn alle publieksdiensten, zoals burgerzaken, sociale zaken en Zorgwijzer, tijdelijk gesloten.

Belangrijke rol Covra

Borssele in onderzoek

BORSSELE - De Centrale Organisatie voor Radioactief Afval (Covra) in Borssele krijgt een voortrekkersrol bij het onderzoek naar de opslag van kernafval op de lange termijn. Dat heeft staatssecretaris Van Geel aan de Tweede Kamer meegedeeld. Bij het onderzoek, dat acht jaar duurt, wordt zoveel mogelijk internationaal samengewerkt.

Leerdamse VVD wil

deel wedde teruggeven

LEERDAM - Als het aan VVD-fractieleider F. de Graaff ligt, gebruiken de Leerdamse raadsleden 10 procent van de vergoeding die ze als raadslid krijgen om de penibele financiële situatie van de gemeente te verbeteren. De Graaff roept zijn collega's op om uit morele motieven eentiende van hun wedde in te zetten als gebaar van goede wil richting de bevolking, die volgend jaar een flinke lastenverzwaring krijgt.

Man jaar cel in

na verkrachting

MIDDELBURG - De 28-jarige E. K. uit Wolphaartsdijk, tegen wie een gevangenisstraf van twee jaar was geëist wegens verkrachting, is gisteren door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. K. had op 6 mei tijdens een avondje stappen een 16-jarig meisje beloofd naar huis te brengen. In plaats daarvan reed K. naar een parkeerplaats en verkrachtte hij haar.

Papendrecht leent

ponton van Ambacht

PAPENDRECHT - Papendrecht kan het waterbusponton van Hendrik-Ido-Ambacht lenen. De waterbus stopt niet meer in Ambacht vanwege een gebrek aan passagiers. Papendrecht bouwt aan een nieuwe halte op het bedrijventerrein Oosteind. Het ponton wordt niet verkocht, omdat Hendrik-Ido-Ambacht denkt met de bouw van de nieuwe wijk Volgerlanden wel genoeg mensen te interesseren voor de waterbus.

Rotterdammer in

gezicht gestoken

ROTTERDAM - Een 29-jarige Rotterdammer is gistermiddag om onbekende redenen op metrostation Zuidplein door een man met een mes in het gezicht gestoken. Het slachtoffer was met zijn vriendin op weg naar het winkelcentrum. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen en kon daarna naar huis.

Onderzoek onder

klanten bibliotheek

VLAARDINGEN - De Stadsbibliotheek Vlaardingen houdt de komende tijd een klanttevredenheidsonderzoek onder haar leden en bezoekers vanaf 14 jaar. De bibliotheek wil weten of de leden en bezoekers in haar vestigingen kunnen vinden wat ze willen, of de openingstijden aansluiten bij de wensen en of ze goed geholpen worden.

Proef met digitale

scheepspapieren

VLISSINGEN - Om de papierwinkel bij het containertransport tussen Rotterdam en Antwerpen te verminderen en beter inzicht te verschaffen in de aard van de lading, wordt er een proef met digitale scheepspapieren gehouden. De proef wordt gesteund door Rijkswaterstaat, de waterpolitie, de Nederlandse en de Belgische douane en reders en havenbedrijven in beide landen.

Nieuwe wegwijzers op

bedrijventerreinen

WAALWIJK - Op de bedrijventerreinen in Waalwijk komen nieuwe wegwijzers, volgens het nummersysteem dat ook geldt in Rotterdam, Tilburg en Breda. De bedrijventerreinen Berkhaag en Nederveen in Sprang-Capelle en Scharle en Maasoever in Waspik vallen buiten dit systeem. Illegaal geplaatste wegwijzers worden verwijderd. De kosten bedragen 130.000 euro.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.