+ Meer informatie

Winkels in Eindhoven wellicht niet langer open

Advies overkoepelende organisatie

1 minuut leestijd

EINDHOVEN - De overkoepelende organisatie van alle winkeliersverenigingen in Eindhoven heeft de leden geadviseerd niet langer open te gaan ook als een nieuwe winkelsluitingswet dat in de toekomst wellicht mogelijk maakt.

Dat is gebeurd nadat de Eindhovense afdeling van de Raad voor het Filiaal- en 'Grootwinkelbedrijf had laten weten zeker niet het voortouw te zullen nemen voor wat betreft de verruiming van de openingstijden. Afdelings-voorzitter C. Frijters heeft dit zaterdag desgevraagd meegedeeld.

„De non-food grootwinkelbedrijven in Eindhoven als C & A, Vroom en Dreesman, de Bijenkorf, Peek en Cloppenburg en dergelijke zijn niet van plan het initiatief te nemen om langer open te gaan. De overige winkeliers zijn daar best gelukkig mee". De verwachting is dat het advies van het overkoepelend orgaan van winkeliersverenigingen door vrijwel alle winkeliers zal worden gevolgd.

Volgens Frijters is het niet uitgesloten dat een aantal supermarkten in Eindhoven wel gebruik zal maken van een eventuele verruiming van de openingstijden. Hij verwacht niet dat de filiaalbedrijven door de landelijke directies gedwongen zullen worden langer open te gaan. „Dat hangt namelijk te sterk af van de plaatselijke situatie. Als andere winkeliers hun openingstijden niet wijzigen is het voor ons zinloos om dat wel te doen". Frijters zegt te hopen dat de Eindhovense winkelbedrijven door deze duidelijke opstelling niet geconfronteerd worden met acties tegen de nieuwe winkelsluitingswet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.